Bedrijven - Molens

 

Bedrijven

 

Azijnfabriek Sint-Martinus in Strijtem

 

Adres: Ramerstraat 26,
1760 Roosdaal (Strijtem)
Beschrijving: De azijnfabriek Sint-Martinus maakt deel uit van de Burggroep België. Ze produceren alcoholazijn en wijnazijn. De azijn wordt verpakt in eigen geblazen PET-flessen. De azijn wordt zowel nationaal als internationaal verdeeld over supermarkten, catering- en horecagroeperingen, visbedrijven, sausproducenten en de conservenindustrie.
Contactgegevens: 054/33.23.18
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Azijnfabriek Sint-Martinus

 

Lébergbronnen

 

Adres: Gasthuisstraat 13,
1760 Roosdaal
Beschrijving: De fabriek werd opgericht in 1933 en is nog altijd actief. De Lébergbronnenfabriek houdt zich bezig met het winnen en bottelen van mineraalwater. Het water wordt door toevoeging van suiker- of vruchtenextracten ook verwerkt tot limonades. De verschillende soorten mineraalwaters en limonades worden milieuvriendelijk verpakt in glazen flessen. De productie is vooral voor eigen land, maar ook voor enkele buurlanden zoals Nederland.
Contactgegevens: 054/33.22.22
Via de website is het mogelijk om een bericht te sturen naar de firma.
Website: Lébergbronnen

 

Molens

 

De Hertboommolen (Zepposmolen)

 

Adres: Molenkauter 9,
1760 Roosdaal (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek)
Beschrijving: De Hertboommolen is een koren- of graanmolen. Hij werd gebruikt voor het malen van graan. Korenmolens waren in de middeleeuwen onmisbaar in de landbouw, brood was een belangrijk product.
Deze molen is zeker een bezoekje waard.
Er is ook een museum aan de molen verbonden.
Via de website kan je een afspraak maken om de molen te bezoeken.
Tips: De Hertboommolen heeft 2 bijnamen: De tragische molen en de Zepposmolen. In de klas kunnen enkele verhalen die verwijzen naar de tragische molen voorgelezen en besproken worden (verhalen tragische molen).
Er kan ook een fragment uit “Kapitein Zeppos” bekeken en besproken worden. De kinderen herkennen vast plekjes uit ons dorp in het jeugdfeuilleton.
Contactgegevens: 054/51.87.07
Via de website is het mogelijk een bericht te sturen naar de organisatie. Bezoekers melden zich best aan via de website.
Website: De Hertboommolen (Zepposmolen)